Σε πολύ σημαντικά θέματα (μεταξύ των οποίων πολλά αφορούν τους Λ/Φ, αναφέρθηκε κατά το σύντομο χαιρετισμό του στις εργασίες της (καθ´ όλα ενδιαφέρουσας) Φορολογικής Διημερίδας της ΕΦΕΕΑ. Η θεματολογία αφορούσε τα νέα δεδομένα των φορολογικών ελέγχων, τις αλλαγές στη φορολογία των νομικών προσώπων, τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τέλος ανάλυση στις δαπάνες επιχειρήσεων - διαμόρφωση της φορολογικής αναμόρφωσης, με εισηγητές τους κ.κ. Ματθαίο Χαπίδη, Αντώνη Μουζάκη, Στάθη Κριαρά, την κα Κατερίνα Καρύδα και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΕΦΕΕΑ, και μέλος του Δ.Σ της ΠΟΦΕΕ, Γιώργο Χριστόπουλο.

Προηγήθηκε σύντομη τοποθέτηση επί καυτών θεμάτων του κλάδου από τον Πρόεδρο της ΕΦΕΕ Δημήτρη Τσαμόπουλο.

Ειδικότερα ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η ΑΑΔΕ στους πρώτους 11 μήνες λειτουργίας της, από τις πιο μικρές που αφορούν την καθημερινότητα, αλλά και τον επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό.

Παράλληλα έκανε αναφορά στα θέματα των παραγραφών και στην προτεραιοποίηση των ελέγχων και τόνισε ότι ο επιχειρησιακός προσανατολισμός θα είναι στις πρόσφατες υποθέσεις.

Στο επίκεντρο όλων αυτών των στόχων ο κ. Πιτσιλής δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι Λ/Φ είναι βασικοί σύμμαχοι της φορολογικής διοίκησης και ότι η διαρκής επικοινωνία μαζί τους είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Προς τούτο κάλεσε τον κλάδο και τους εκπροσώπους του (μάλιστα γνωστοποίησε ότι έχει σταλεί έγγραφη πρόσκληση στην ΠΟΦΕΕ να καταθέσει προτάσεις τεχνικών τροποποιήσεων  για αποσαφήνιση και βελτίωση της εφαρμογής του ΚΦΕ μετά τη συμπλήρωση 3 ετών από την πρώτη εφαρμογή του).

 

 

Δείτε στο video: τι είπε για τον ανασχεδιασμό του Ε3, για την ηλεκτρονική τιμολόγηση που θα επιτρέψει την κατάργηση των ΜΥΦ, καθώς και για την επέκταση εφαρμογής της ηλεκτρονικής κοινοποίησης. Απάντησε και σε ερωτήματα της ΕΦΕΕΑ για το επίμαχο θέμα του 2ου λογαριασμού (e-mail), ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ψηφιακής υπογραφής των Λ/Φ και της πιστοποίησης, είπε ότι: «Δουλεύουμε καιρό πάνω στο θέμα που είναι θεμελιώδες και σε εξέλιξη». Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε τη στενή συνεργασία με τον κλάδο των Λ/Φ και υπογράμμισε ότι «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχω συνομιλητές με σοβαρές προτάσεις… Θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη σχέση…», χωρίς να παραλείψει ότι «περιμένουμε τα υπομνήματά σας με προτεραιοποίηση με βάση τη σπουδαιότητα».


Link για το video στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=FGTIf28nbuY

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr