pofee epist

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΠΟΦΕΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων κ. Ελευθέριο Αυγενάκη

 

2023 10 09 final



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΠΟΦΕΕ και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ελευθέριου Αυγενάκη, καθώς και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιου Σταμενίτη, την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της, κ. Βασίλης Καμπάνης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Χριστοφοράκης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ και επικεφαλής της ΠΟΦΕ-Ε (Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών), κ. Αβραάμ Πανίδης.

Το θέμα που κυριάρχησε της συζήτησης ήταν η ανάρτηση των στοιχείων σύμβασης συμβολαιακής γεωργίας στην πλατφόρμα myBusinessSupport.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΠΟΦΕΕ, κατά την διάρκεια των θερινών μηνών του 2023, η ύπαιθρος χώρα υπέστη τις καταστροφικές συνέπειες των πολλαπλών και εκτεταμένων πυρκαγιών. Ακολούθησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias με τα ολέθρια αποτελέσματα για την γεωργία, την κτηνοτροφία, και όχι μόνο, των περιοχών που επλήγησαν.

Δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, και λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για πρώτη χρονιά της εφαρμογής της ρύθμισης, αλλά και ότι το 2023 εμπεριείχε και πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες (εθνικές και δημοτικές-περιφερειακές), ζητήθηκε από την ΠΟΦΕΕ να χαρακτηριστούν και τα έτη 2023 και 2024 ως έτη προσαρμογής για την υποχρέωση υποβολής στοιχείων των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ, και η ανάρτηση των στοιχείων να πρέπει να γίνει απολογιστικά, κατά τα πρότυπα χρήσης του έτους 2022. Το χρονικό αυτό διάστημα θα είναι χρήσιμο για να γίνουν και οι απαραίτητες βελτιώσεις στην πλατφόρμα ώστε να γίνει πλήρως λειτουργική.

Η άποψη της Ομοσπονδίας είναι πως με αυτές τις απαραίτητες ρυθμίσεις, δεν θα κινδυνέψει να χαθεί το ευεργέτημα της μείωσης του φόρου για τους αγρότες, στην ιδιαίτερα δύσκολη και πολύπαθη περίοδο που βιώνουν.


 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr