ΠΡΟΣ

τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

τον Διοικητή e-ΕΦΚΑ
κ. Παναγιώτη Δουφεξή

την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων
κα Άννα Στρατινάκη

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2023

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 118


Θέμα: Παράταση υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων e-ΕΦΚΑ για τις πληγείσες από τις κακοκαιρίες περιοχές της Θεσσαλίας

Στις 29 Σεπτεμβρίου η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε την παράταση ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι τις 4/10/2023, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των ασφαλισμένων από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πρόσφατη κακοκαιρία. Αυτή η παράταση σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τους συναδέλφους που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.

Φαίνεται πως δεν έχει ληφθεί υπόψιν πως ολόκληρη η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 7/9, οπότε και χτύπησε η κακοκαιρία Daniel σαρώνοντας ανθρώπους, περιουσίες, επιχειρήσεις ακόμα και ολόκληρα χωριά.

Πριν ακόμα  καταφέρει να συνέλθει ο κόσμος και οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί από αυτή την άνευ προηγουμένου καταστροφή, χτύπησε και η κακοκαιρία Elias επιδεινώνοντας τις ήδη υπάρχουσες τραγικές συνθήκες.

Επί ένα μήνα ουσιαστικά οι συνάδελφοι των περιοχών της Θεσσαλίας δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τα καθήκοντα τους, καθότι ακόμα και όσοι δεν αντιμετώπισαν την άμεση καταστροφή του γραφείου τους ή/και της προσωπικής τους περιουσίας, αντιμετωπίζουν έμμεσα προβλήματα, όπως με το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς υπάρχουν πληγείσες περιοχές που ακόμα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Ενώσεών μας στις πληγείσες περιοχές, ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. έχει ενημερώσει πως κατ’ εκτίμηση η πλήρης ομαλοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου (χωρίς διακοπές, επικίνδυνες πτώσεις τάσης κτλ) θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου. Με αυτές τις τεχνικές δυσκολίες είναι αδύνατο να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις.

Ως Ομοσπονδία έχουμε λάβει επιστολές και οχλήσεις, με το ίδιο περιεχόμενο από όλες τις τοπικές Ενώσεις μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήτοι τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, τον Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Καρδίτσας, την Ένωση Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Τρικάλων και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Λάρισας.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν ζητάμε την παράταση όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων των πληγέντων περιοχών της Θεσσαλίας προς τον e-ΕΦΚΑ, έως τις 30 Νοεμβρίου 2023.

  Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
 
 
 Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας
 Καμπάνης Βασίλειος Χριστοφοράκης Δημήτριος

 

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr