pofee epist

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΣΤΙΣ
ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
DANIEL
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΦΕΕ παρακολούθησε με βαθιά θλίψη τις φονικές πλημμύρες και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στις περιοχές της Θεσσαλίας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και ανείπωτο πόνο στον τοπικό πληθυσμό.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η ΠΟΦΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους κατοίκους της Θεσσαλίας και δείχνει την απόλυτη συμπαράστασή της προς τους συνανθρώπους μας, και τους συναδέλφους Λογιστές - Φοροτεχνικούς που πλήττονται από αυτήν την καταστροφική κακοκαιρία. Είναι στιγμές όπου η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι απαραίτητη και όπου όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε χέρι βοηθείας.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας, όπως και η ανταπόκριση των Ενώσεών της, ήταν άμεση οργανώνοντας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και επίσημους φορείς, την αποστολή εμφιαλωμένου νερού στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα:

Ενόψει της έκτακτης ανάγκης, την 9η Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνης Βασίλειος ανέλαβε την ευθύνη για τις παρακάτω ενέργειες και ζήτησε τη συνδρομή των Ενώσεων προς τους πληγέντες.

Για τον λόγο αυτό προτάθηκε στις Ενώσεις-Μέλη της ΠΟΦΕΕ η συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων.

Άμεσα κοινοποιήθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Ομοσπονδίας στους Προέδρους των Ενώσεων Μελών της ΠΟΦΕΕ, ενώ δόθηκε προτεραιότητα για άμεση αποστολή εμφιαλωμένου νερού στις πιο σοβαρά πληγείσες περιοχές.

Την ίδια κιόλας ημέρα (09/09/2023), παραδόθηκαν σε εγκαταστάσεις της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας, παρουσία εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, 32 παλέτες εμφιαλωμένων νερών 1,5 λίτρου που βρέθηκαν από προμηθευτή στα Τρίκαλα. Το κόστος αυτής της αποστολής πληρώθηκε από το ταμείο της Ομοσπονδίας.

Την Τρίτη 12/09/2023  παραδόθηκαν στα Καλά Νερά του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στον Δήμαρχο κ. Μητζικό, 32 παλέτες εμφιαλωμένων νερών 1,5 λίτρου, παρουσία και του Προέδρου του Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. Μαγνησίας, κ. Παππά Δημήτριου, ο οποίος εκπροσώπησε την Ομοσπονδία.

Την Πέμπτη 21  Σεπτεμβρίου απεστάλη βοήθεια με την μορφή εξοπλισμού καθαριότητας στους πληγέντες του Δήμου Λάρισας (Δημοτικό Διαμέρισμα Γιάννουλης), παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και Προέδρου της ΕΦΕΕ Ν. Λάρισας, κ. Νάκα Αστέριου. Επίσης τη ίδια μέρα παραδόθηκε, παρουσία του Ταμία της Ομοσπονδίας και Προέδρου της Ε.Ο.Φ.Ε.Ε. Ν. Τρικάλων κ. Γρηγορίου Θωμά, βοήθεια στο Δ.Δ. Μεγ. Καλυβίων του Δ. Τρικκαίων σε σχολικά είδη και απορρυπαντικά είδη καθαριότητας.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε στον Δ. Τρικκαίων, επίσης παρουσία του Ταμία της Ομοσπονδίας και Προέδρου της Ε.Ο.Φ.Ε.Ε. Ν. Τρικάλων κ. Γρηγορίου Θωμά, βοήθεια σε κουβέρτες – σεντόνια – μαξιλάρια (Πολιτική Προστασία). Είναι σε εξέλιξη βοήθεια (κουβέρτες – σεντόνια – μαξιλάρια) στον Δ. Παλαμά μέσα στην εβδομάδα. Επίσης συγκεντρώνονται στοιχεία για παροχή αρωγής σε συναδέλφους του Βόλου και του Παλαμά.

Η παρουσία των εκπροσώπων της Διοίκησης αλλά και των επίσημων φορέων κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να ελέγχεται ποιοτικά και ποσοτικά η όποια βοήθεια παραδόθηκε κατά τόπους.

Σαν Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούμε τις Ενώσεις που έχουν συνεισφέρει οικονομικά μέχρι στιγμής:

Ε.Φ.Ε.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

Σ.Λ.Φ. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Σ.Λ.Φ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΛΟΓ. ΣΥΛ. ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ

Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Ε.Φ.Ε.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Σ.Ε.Λ.Φ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ

Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Ε.Φ.Ε.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Ε.Φ.Ε.Ε Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ε.Φ.Ε.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σ.Λ-Φ.Π.Ε ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Σ.Φ.Ε.Ε. ΘΗΒΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Επίσης βοήθεια έστειλαν μέσω τοπικών φορέων και επιμελητηρίων ή ακόμα και με ίδια μέσα η Ε.Λ.Φ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ο Σ.Α.Λ.Φ. ΧΑΝΙΩΝ, ο Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Η συγκέντρωση χρημάτων συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, καθώς όπως απέδειξε και η τελευταία κακοκαιρία Elias, οι ανάγκες είναι διαρκείς και συνεχιζόμενες.

Η συσπείρωσή μας, ενισχύει τη δύναμή μας στις δύσκολες στιγμές, και αυτή η αλληλοβοήθεια αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και ενότητας, και για αυτό η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ είναι σε επαφή με τα Δ.Σ. των Ενώσεων που επλήγησαν στην Θεσσαλία, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία ζημιών συναδέλφων και να προβεί στην ενίσχυση τους από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις Ενώσεις.

Με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την καταστροφική περίοδο και όλοι μαζί θα βοηθήσουμε στην ανάκαμψη και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Για το ΔΣ

ο Εκπρόσωπος Τύπου

Δημήτριος Τσαμόπουλος

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr