pofee epist

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνης για το θέμα των Φορολογικών Δηλώσεων στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Εκπροσωπώντας σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, την ΓΣΕΒΕΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνης μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Πέραν της τοποθέτησής του επί του νομοσχεδίου, όπου μετέφερε τις απόψεις της ΓΣΕΒΕΕ επί των άρθρων που εφάπτονται θεμάτων που απασχολούν ολόκληρη την Συνομοσπονδία αλλά και τις επιμέρους Ομοσπονδίες που την απαρτίζουν, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στα θέματα που αφορούν τον Κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών, όπως η ανάγκη για την άμεση έκδοση ΚΥΑ που να αφορά το νόμο για την Ασθένεια Λογιστή, αλλά κυρίως για το θέμα της παράτασης των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αλλά και τον προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια, που βασανίζει χιλιάδες συναδέλφους.

Ο κ. Καμπάνης ανέλυσε ενδελεχώς όλους τους λόγους, έκτακτους και μη, οι οποίοι καθιστούν αδύνατη την παρούσα καταληκτική ημερομηνία για 31/7 (ενδεικτικά: η επανειλημμένα βραδυπορημένη αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων εισοδημάτων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, η διπλή εκλογική διαδικασία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα καύσωνα και τις τοπικές καταστροφές των τελευταίων ημερών, καθώς και λοιπά τεχνικά προβλήματα, αλλά και το γεγονός πως ο Ιούλιος είναι μήνας βαριά φορτωμένος για τα λογιστικά γραφεία με πληθώρα δηλωτικών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων).

Τόνισε πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια, με την παράταση να δίνεται τελευταία στιγμή, και να ανακοινωθεί άμεσα παράταση μέχρι τις 30/9/2023, καθώς οποιαδήποτε παράταση εντός του μηνός Αυγούστου, θα έρθει σε αντίθεση με τη νομοθετημένη άδεια που θα πρέπει να παρέχουν τα λογιστικά γραφεία στους υπαλλήλους τους.

Ο Υφυπουργός κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ανοιχτό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς ώστε μελλοντικά να υπάρχει σωστός σχεδιασμός για την διαδικασία των Φορολογικών Δηλώσεων, ώστε να μην χρειάζονται παρατάσεις, ενώ στο θέμα των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αναγνώρισε την προσπάθεια του Κλάδου αλλά και την ύπαρξη των ειδικών συνθηκών που εμπόδισαν τους πολίτες να προχωρήσουν στην έγκαιρη υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, υποστηρίζοντας πώς έχουν ληφθεί υπόψιν από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση που θα πάρει επί του θέματος, χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιεί ποια θα είναι η εν λόγω απόφαση.


Για το ΔΣ

ο Εκπρόσωπος Τύπου

Δημήτριος Τσαμόπουλος

 


Δείτε παρακάτω τα σχετικά αποσπάσματα:

 

Επισυνάπτεται:

Παρατηρήσεις ΓΣΕΒΕΕ επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις»
  

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr