pofee epist

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΦΕΕ
με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη

 

Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Δευτέρα 3 Ιουλίου, με το Προεδρείο της ΠΟΦΕΕ. Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν ο νόμος 4557/2018 σχετικά με τη λήψη μέτρων δέουσας επιμέλειας, ο νόμος για την Ασθένεια Λογιστή – Φοροτεχνικού, η πλατφόρμα myDATA, και η πορεία υποβολής των φετινών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Λήψη μέτρων δέουσας επιμέλειας (Ν. 4557/2018)

Ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για την δικαιολογημένα έντονη ανησυχία των συναδέλφων και δεσμεύτηκε στην ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει εκλογίκευση του υπό έκδοση κανονισμού σύμφωνα με το υποβληθέν υπόμνημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

2. Ασθένεια – Εγκυμοσύνη Λογιστή Φοροτεχνικού

Επαναλάβαμε την πρόταση μας για διασύνδεση της υπό έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης για την Ασθένεια – Εγκυμοσύνη με το ηλεκτρονικό πελατολόγιο.

3. myDATA

Ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για τις προτάσεις μας σε σχέση με την πλήρη υλοποίηση του εγχειρήματος.

4. Δηλώσεις Φόρου εισοδήματος

Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την πορεία υποβολής των φετινών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος. Θεωρούμε αδύνατη την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση υποβολής των εναπομεινάντων Δηλώσεων εντός του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος.

Τέλος επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανοιχτής επικοινωνίας, μεταξύ της ΠΟΦΕΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα θέματα που προκύπτουν και αφορούν τον Κλάδο.

 

Για το ΔΣ
ο Εκπρόσωπος Τύπου

 

Δημήτριος Τσαμόπουλος

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015

  

Copyright © 2023 Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email: info@pofee.gr